At vælge en guitarlærer

Den elektriske guitar har avancerede langt ud over den tid, hvor nogen kunne lære sig selv (eller sig selv) til at blive en verden klasse spiller. Hvis din ambition er at blive en kompetent aktør og kompetente musiker, du har brug for en kompetent lærer. Selv om dine mål er mere beskeden, kan du nå disse mål langt mere hurtigt, nemt og effektivt med vejledning af de rigtige lærer.

Mange af de oplysninger, der er nødvendige for at lære om guitaren spille (og musik i almindelighed) er tilgængelig fra mange forskellige kilder. Der er hundredvis af bøger, instruktions videoer, cd-rom’er og naturligvis på internettet. Selvom en masse oplysninger er let tilgængelige, findes der en masse ukorrekte, ufuldstændige og ellers dårlig information (dette er især tilfældet for en masse information fundet på internettet!).

Du skal ved hjælp af en fremragende lærer at lære dig hvordan man forstår og anvender de korrekte oplysninger. Du kan spare dig selv en masse unødvendig frustration og skuffelse ved at studere med en god lærer. Husk, at lærebøger, cd-rom’er, instruktionsvideoer og internettet ikke kan besvare dine specifikke spørgsmål. De kan ikke tilbyde dig rådgivning om din spiller, sang skrivning, hørelære, osv. De kan lytte til din spille og påpege eventuelle fejl eller mangler, der kan være til stede. Nogle lærebøger er stor og jeg har set nogle ret gode cd-rom’er derude også, men du stadig har brug for ved hjælp af en fremragende lærer til at guide dig gennem alt og til at hjælpe dig med at udvikle dine evner og musikalitet korrekt og effektivt.

Store lærere administrere og planlægge nye materialer og forklare effektivt deres betydning og mening. En lærer bør opfordre dig når du gør det godt og korrigere dig når du laver fejl. Gode lærere vil viser du hvordan til at bedre organisere din praksis materialer og vise dig hvordan du effektivt styre din praksis tiden (det er afgørende for dit fremskridt!). De hjælper dig med at opbygge din tillid niveau op (også selvom du ikke er bevidst, at dette sker). En stor lærer vil hjælpe dig blive sikker med dine tekniske færdigheder, så du kan udføre vanskelige teknikker på guitaren komfortabelt. Disse lærere fremhæve kreativitet (sangskrivning og improvisere) og udfører.

Store lærere ønsker at gøre sikker på at du fuldt ud forstår, hvad du er ved at lære og, vigtigst, lære dig hvordan man kan anvende det ved at give dig detaljerede forklaringer og opmuntre dig til at stille spørgsmål, når noget er uklart. En god lærer oprigtigt bekymrer sig om din musikalske vækst og udvikling. En erfaren og kompetent lærer vil tage dig langt ud over hvad du kan lære på egen hånd. Desværre, guitar lærere er ikke licenseret og der er ingen organisation, der overvåger eller regulerer dem. Nogen kan hævde at være en god lærer og der er masser af folk, der gør denne påstand. Antallet af kompetente lærere, er dog begrænset.

Dette bringer os til dette afgørende spørgsmål: Hvordan kan studerende finde, vælge og derefter præcist vurdere en guitarlærer? Her er nogle spørgsmål, som du bør spørge nogen lærere, du overvejer at studere med. Jeg har også medtaget mine egne kommentarer til hvert spørgsmål:

1) kan du venligst fortælle mig om din undervisningserfaring? Kan jeg se dit CV eller legitimationsoplysninger? Hvor længe har du været undervisning og ca hvor mange studerende har du lært i løbet af denne tid?

Mindst tre til fem års undervisningserfaring er foretrukne – sikkert ikke mindre end et års erfaring. Foretrække en lærer, der har lært en moderat til store antal af studerende. Det tager tid for en lærer at virkelig lære at undervise godt, og den vigtigste måde, at nogen lærer at undervise er af undervisning i et stykke tid.

Studerende på en ny lærer er ligesom eksperimenter. Disse lærere er ved at lære hvordan man lære på jobbet ved trial and error. De har brug for tid til at lære at lære, og vil gøre nogle fejl i begyndelsen af deres karriere. Du ønsker ikke at være en af de første tredive til halvtreds elever. Lad en ny lærer får hans eller hendes erfaring af at lave fejl med en anden.

2) kan du lære privatundervisning eller gruppelektioner?

Du vil helt sikkert privatundervisning, medmindre du er en total nybegynder eller er indskrevet på et college musik kursus. Du vil lære meget mere om at spille guitar i en one-on-one privat lektion eller en korrespondance lektion program.

3) hvilke stilarter af musik lærer du bedst?

Kontroller, at du stille dette spørgsmål før fortæller den potentielle lærer hvad stil af musik du ønsker at lære. En masse af lærere hævder at undervise alle stilarter godt. Pas på dette. Ikke blive imponeret af en person, der fortæller dig, at han eller hun kan lære hver stil af musik godt.

Hvis du virkelig ønsker at være en stor rock guitarist, tage lektioner fra rock lærer, godt, ikke en blues eller land spiller, der hævder at undervise alle stilarter. Find dig selv en god rock lærer. Hvis du ønsker at lære flere stilarter af musik, ikke der lignende (som land, klassisk og heavy metal) tage lektioner fra mere end én lærer for hver af disse typografier. Medmindre du er en total nybegynder, er du bedre tjent med en ekspert lærer i din stil af musik, ikke en jack-of-all-trades lærer.

4) Hvad er omkostningerne ved lektioner?

Dygtige lærere er i efterspørgslen og normalt allerede har en masse studerende. Disse lærere er ofte ikke billige. Jeg kan fortælle dig, at den igangværende satser for gode lærere i det midtvestlige USA (hvor jeg bor) er mellem $16-$24 pr. 1/2 time private lektion (priser kan være anderledes i din stat eller land). Der er en håndfuld lærere tilbyder korrespondance lektioner for studerende, der ikke bor i den samme stat eller land som læreren. Disse erfaringer er som regel billigere i det lange løb (Læs mere om korrespondance lektioner senere). I almindelighed ikke søge lærer med de laveste priser; du får normalt, hvad du betaler for. Hvis du ikke har råd til at betale de højere priser for en rigtig god lærer, spørge læreren hvis du kan tage lektioner på et bi-månedligt grundlag i stedet for at tage ugentlige lektioner.

5) kan du fortælle mig, hvordan du lære?

Dette er sandsynligvis det vigtigste spørgsmål du kan stille en lærer. Svaret på dette spørgsmål kan hjælpe dig med at afgøre, om en lærer er kompetente, fordi dette er faktisk et trick spørgsmål. Nogen kan fortælle dig, de har været undervisning i 100 år, de har haft 10.000 studerende og koster $1.000 per lektion fordi de er den største lærer gennem tiderne. Men en uerfaren lærer kan ikke narre dig med hans eller hendes svar på dette spørgsmål (medmindre han eller hun læser denne artikel.)

Hvis en prospektiv lærer, der ikke kender dig, din musikalske viden, din guitar teknik, din musiksmag, og dine musikalske mål forsøger at forklare, hvordan han eller hun vil lære dig, er dette ikke en kompetent lærer. Ikke engang den bedste lærer på jorden kunne besvare dette spørgsmål, hvis at læreren intet kender om dig, dine mål, din spille niveau, din viden om musikteori, osv.

Så hvad ville en erfaren og kompetent lærer sige til dig når du stiller spørgsmålet? Nå, kan jeg fortælle dig, hvad jeg gør, når nye potentielle studerende spørger mig dette. Jeg forklare ham eller hende at jeg ikke kan formulere en lektionsplan for nogen, indtil jeg lære meget mere om at studerende spil, mål, musiksmag, viden om teori, osv.

Til min korrespondance studerende (som jeg ikke kan se ansigt til ansigt), jeg sender en lang liste med spørgsmål om alt hvad jeg behøver at vide om deres musik baggrund. Dette hjælper mig bestemme den bedste måde for os at begynde. Jeg vil også opfordre de studerende til at sende mig et bånd eller en CD af hans eller hendes leger med en bred vifte af hans eller hendes spille på det, så jeg har et klarere billede af, hvilke områder skal forbedres.

Naturligvis, for min private elever (hvem jeg se ansigt til ansigt), jeg kan simpelthen spørge de spørgsmål, som jeg skal have svar på. Og jeg kan høre den studerende spille foran mig. Kun kan efter alt dette jeg (eller nogen andre lærer) virkelig vide, hvordan at lære den enkelte elev. Det forekommer indlysende, at du ikke skal undervise en 13-år-gamle-dreng, der aldrig har spillet guitar før og ønsker at lære at spille alternative rock på samme måde som du ville lære en 27-år-gammel-mand, der har spillet i 16 år og ønsker at blive en virtuos i stil med St Eva Vai eller Yngwie Malmsteen.

Ud over at spørge ovenstående spørgsmål, er her nogle andre ting at holde øje med:

Når elever spørger hvordan man griber en bestemt teknik eller hvordan til at holde pick korrekt eller mest effektivt mute strenge, der ikke formodes at være klingende, er råd fra nogle lærere at gøre, uanset hvad føles naturligt for dig. Nogle gange er hvad du måske tror, den naturlige måde at holde din venstre hånd er ikke muligvis den korrekte måde overhovedet. Det er lærerens job at vide disse typer af ting. Læreren bør være undervisning, ikke at lade du gør hvad du føler som gør. For de fleste ting, der er rigtigt og forkert måde og du vil være bedre tjent med at lære det rigtigt fra starten.

En lærer kan have nogle dygtige studerende, men det betyder ikke, at lærerne er gode. Det lyder måske som gode kriterier for evaluering af en lærer, men faktum er, at nogle gange avancerede studerende var allerede gode spillere før du tager lektioner fra den nye lærer. Den eneste gang du kan bedømme en lærers undervisningsfærdigheder, baseret på hans eller hendes elever spille færdigheder, når de avancerede studerende har taget lektioner fra den samme lærer, da de var begyndere.

Nogle lærere fortæller deres elever til at lære fra så mange kilder som muligt og derefter overlade det til dig igennem det hele og bestemme, hvad der virker bedst for dig. Hvordan er du skulle beslutte, at? Hvordan er en studerende at vide hvad den bedste fingering er for en bestemt skala? Studerende vil ikke typisk vide, hvordan at bestemme, hvad den rigtige måde. Dette er en af grundene til du har en lærer. Det er hans eller hendes job at lære dig disse ting. Dette er grunden til, at du giver læreren dine penge!

Må ikke antage, at nogen er en god lærer, bare fordi han eller hun kan være en fremragende spiller eller har gode legitimationsoplysninger. Jeg kender masser af kompetente spillere med avanceret musik grader, som jeg ikke tror er gode lærere. Jeg var så heldig at have nogle virkelig store lærere, men jeg havde nogle inkompetente dem også undervejs. Når jeg indså, at en lærer ikke var god, søgte jeg en ny lærer.

Følgende ting er ikke påkrævet for nogen til at være en god lærer, men det er bestemt er til din fordel at have en lærer, der, ud over at undervise dig om guitar og musik, kan hjælpe dig i nogle af disse andre måder:

1) guitar pædagogik – dette er at lære at lære guitar. Hvis en af dine mål er at være en guitar eller musik lærer, så du vil drage stor nytte af en lærer, der kan vise dig hvordan man lære en række teknikker, musikteori, hørelære, sangskrivning, improvisation, osv. Du skal også lære om hvordan man skal håndtere en bred vifte af personlighedstyper. Hver elev er anderledes. Hver elev lærer og begriber oplysninger på forskellige måder. Det er vigtigt for enhver lærer at forstå dette. Du skal vide, hvordan man kan forklare de samme oplysninger på flere forskellige måder, så du kan lære alle dine studerende godt.

2) optagelse rådgivning – jo bedre du bliver som musiker, jo mere sandsynligt det vil være, at du gerne vil optage dit guitarspil. Hvis du har lidt eller ingen erfaring på dette område, er så har en person, der kan hjælpe dig især nyttig.

3) musik business – hvis du planlægger at optage, frigive og sælge din egen CD, nu eller i fremtiden, der er en enorm mængde af musik forretningsmæssige oplysninger, som du bliver nødt til at lære, hvis du ønsker at gøre nogen penge. Nogle lærere, der har udgivet deres egne cd’er, og er fremme det selv, kan være den bedste kilde til hjælp til at sælge din CD. Du kan også lære andre ting som hvordan man opsætter gigs for dit band og hvordan man får pressen at skrive om dig.

Nu hvor du har en bedre idé om, hvad man skal kigge efter i en lærer, det næste spørgsmål er, hvor ser du for en god lærer? Dette afhænger af hvis du er på udkig efter en lærer at lære dig privat (ansigt til ansigt) eller hvis du er på udkig efter en lærer til lærer dig gennem korrespondance. Begge er gode og der er fordele ved begge veje.

Hvis du er på udkig efter en privat lærer at lære dig ansigt til ansigt, tjek disse steder først: kontakt Musikafdelingen på universiteter og colleges i nærheden af dig. Selv om de ikke kan hjælpe dig direkte, kan de normalt henvise dig til en person, der kan hjælpe. Næste, kan du prøve din lokale musikbutikker (hvor guitarer er solgt). De fleste musikbutikker tilbyder lektioner. Og de fleste af lærerne her er ikke af højeste kvalitet, men nogle gange er der store lærere kan du finde på disse butikker.

Når du ringer til en af disse butikker, bede om at tale til manager eller ejer. Find fra ham eller hende præcis hvem er de mest kvalificerede lærere for dig (din stil af musik og kvalifikationsniveau). Når du får lærernes navne, træffe foranstaltninger til at tale til hver af lærerne privat. Bede om disse lærere alle de spørgsmål, vi har gået over ovenfor. Hvis du ikke er tilfreds med nogen af disse lærere, hold ser.

Hvis du er på udkig efter korrespondance lektioner, søgningen vil være lidt anderledes (og disse erfaringer er som regel lidt billigere i det lange løb). Du kan søge på internettet for disse typer af lærere, og du kan også kontakte universiteter (i nogen del af verden). Den bedste ting ved korrespondance lektioner er, at du kan tage lektioner fra enhver lærer i verden (der lærer via korrespondance)! Hvad ville jeg kigge efter i en korrespondance lærer er en person, der har været laver denne form for undervisning i et stykke tid, en person, der altid gør det muligt at stille spørgsmål om din lektion via e-mail eller telefon (for uden ekstra beregning!).

Jeg tror personligt, at kurser (som CD-ROM kurser) er en god idé, fordi de ikke giver private og individuel instruktion behov for at lære på den mest effektive måde. Selvom korrespondance lektioner ikke er ansigt til ansigt, bør erfaringerne gøres personlig for dig, dine kvalifikationsniveau, din musikalske viden, din stil af musik og dine musikalske mål.

Holde sig væk fra en one-size-fits-all metode eller cookie-cutter stil kurser. Alle er forskellige og er på et andet niveau, har forskellige musikalske mål, og kan lide forskellig musik. Så lektioner (om ansigt til ansigt eller korrespondance) bør være skræddersyet til dine behov.

Efter undervisning guitar og musik i over 11 år nu, kan jeg fortælle dig, at ved hjælp af ovenstående oplysninger kan gøre en enorm forskel i at finde en erfaren høj kvalitet lærer. En inkompetente lærer kan alvorligt hæmme din evne til fuldt ud at udvikle din guitar og musik færdigheder. Hvis du ikke udvikler sig godt, men du bruger en masse tid øve, finde en anden lærer.

Jeg inviterer dig til at tilmelde dig min gratis nyhedsbrev, som er fyldt med værdifulde guitar instruktions ressourcer!

Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.