Ethanol udråbt som Innovative løsning til nutidens stigende gaspriser

Da gaspriserne fortsætter til at bølge højere og højere og bekymring over landets afhængighed af udenlandsk olie vokser mere alvorlige hver dag, peger mange eksperter ethanol som en hurtig og nem løsning på den nuværende energikrise.

Hvad er ethanol? Ethanol er en ren-brænding, høj-oktan brændstof fremstillet af planter, ofte majs, at mange hævder vil være sikrere til miljøet samt reducere vores afhængighed af olie fra Mellemøsten.

Dette er ikke din fars Ethanol…

Mens ethanol først fik mindre berygtet som et “modefænomen brændstof”, der blev indført i 1970 ‘ erne men aldrig rigtig fanget på, ethanolindustrien har gjort mange nyskabelser og forbedringer til ethanol produktionsproces samt det endelige produkt gennem årene og nu forventer at producere over 5 milliarder gallons af ethanol alene i år.

Den ethanol, der fremstilles, er meget brugt til at øge oktantallet i benzin. Premium benzin er gjort ved at tilføje ethanol til benzin blanding. De to mest almindelige blandinger er:

1. E10 – 10% ethanol og 90% blyfri benzin. E10 er godkendt til brug i nogen gøre eller model af køretøjet sælges i USA Mange bilproducenter anbefaler dens brug på grund af sin høje ydeevne, ren-brænding egenskaber. I 2004 var omkring en tredjedel af USAs benzin blandet med ethanol, mest i denne 10% sort.

2. E85 – 85% ætanol og 15% blyfri benzin. E85 er et alternativt brændstof til brug i fleksibel brændstof køretøjer (FFV). Der er i øjeblikket mere end 4 millioner FFV på USAs veje i dag, og bilproducenter rullende ud mere hvert år.

Tilføje ethanol til benzin er gavnlige, fordi det ikke kun falder den brændstofomkostninger, øger det brændstof oktantallet og falder benzins skadelige emissioner, men det også, ifølge en nylig undersøgelse, lader drivere rejse længere for færre penge.

I aktuelle markedspriser giver 20 dollars værd af ethanol-blandet brændstof et middel til at rejse op til 15 miles længere væk end på gas uden ethanol, ifølge en pilot-undersøgelse foretaget af den American Coalition for Ethanol (ACE), en nationale brancheforening for ethanol industrien har hovedsæde i Sioux Falls, South Dakota. “På en tyve dollar bill, drivere, der vælger ethanol-blandet brændstof vil rejse miles længere på færre penge end de brændende lige benzin,” Ron Lamberty, Vice President for markedsudviklingen for ACE sagde i en pressemeddelelse om studiet. “Ikke kun er ethanol’s cost-per-mile lavere end almindelig benzin, ethanol blending økonomi oversætte til lavere priser på pumpen til forbrugerne.”

Priserne for E10 rundt i Midtvesten er så meget som 10 cent mindre per gallon end regular blyfri, ACE pressemeddelelse angivet. En nylig Consumer Federation of America undersøgelse viser, at iblanding af lavpris-ethanol med dyre benzin kan bringe priserne på pumpen ned af op til 8 cent per gallon.

Det næste skridt…

Resultater som de ovennævnte og med nye innovationer fortsætter med at blive hurtigt indført i ethanol produktionsproces, det er lidt underligt, at mange brændstof eksperter er nu begyndt at tale om skiftende fra ethanol som brændstof tilsætningsstof til ethanol som en erstatning for oliebaserede brændstoffer.

Ifølge disse eksperter, sådan en switch kan tillade os at bryde fri fra vores afhængighed af udenlandsk olie, kunne flænge gaspriser på pumpen, kunne styrke vores nationale sikkerhed, kunne skabe arbejdspladser til landdistrikter Amerika i stedet for Mellemøsten – alle og samtidig beskytte vores miljø.

Hvis du vil se et eksempel på fordelene ved øget afhængighed af ethanol, har amerikanerne ikke lede længere end i nærheden nabo Brasilien, som har begået ved hjælp af ethanol i 30 år.

I Brasilien, kan biler køre på gas eller ethanol takket være “flex-fuel biler.” Drivere kan blot vælge mellem de to typer af brændstof eller en blanding af begge hver gang de trække til pumpen.

Hvor langt er Amerika fra tilbyder drivere her denne samme luksus? Mange af flex-fuel biler, der udløste ethanol boom i Brasilien var lavet af GM og Ford og biler med samme teknologi blev indført her i USA for tre år siden. Faktisk har allerede tre af hver fire nye biler, der sælges i USA flex-brændstof teknologi.

Måske det er derfor i en tale for nylig, præsident Bush følte sig tvunget til at sige, “Ethanol vil erstatte benzinforbrug. Ethanol er godt for hele landet.”

Dette indlæg blev udgivet i Artikler og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.