Tavse auktioner – alle gjort? Alle gjort? Solgt!

Tavse auktioner er en måde at bortskaffe auktionsvarer uden at ansætte tjenestegrene af en auktionarius-en af hovedårsagerne til tavs auktioner er populære som velgørenhed og organisatoriske fundraisere. Her er hvordan det virker.

Varerne skal bortauktioneres lægges på displayet. For eksempel kan et handelskammer har anmodet varer og tjenesteydelser fra folk i Fællesskabet til salg på en kammer Årsfesten eller anden begivenhed. Hvis du er interesseret, er du blot gennemgå tilbud. Finde noget du kan lide? Budgivning er let. Du bare afhente en pen og skrive ned dit navn sammen med hvad du ville betale for det pågældende element

Pointen er, at du ikke bud “in the dark” indkvartering forseglet bud auktioner. I så fald skal indsende du dit bud i en lukket kuvert skriftligt. Konvolutten åbnes og det højeste (eller laveste, som tilfældet måtte være) tilbudsgiver er anmeldt. Men i tavs auktioner, har du mulighed for at se hvad andres bud på et bestemt element. Ofte, kan du endda se der indsendt dette bud, selvom nogle tavse auktioner tildele numre til dine bud at sikre anonymitet.

Hvis du nyde auktioner, er der nogle reelle fordele og nogle ulemper til tavs auktioner. En af de største fordele er, at der er ingen grund til at stå rundt og vente på det element, du er interesseret i at komme rundt-en proces, der undertiden tager timer. I stedet for at vente, indtil auktionarius kommer til at vare, kan du bare gå rundt og byde på hvad fanger dit øje.

Hvis du tror at spændingen ved at byde mod en anden tilbudsgiver er fraværende fra tavse auktioner, tro om igen. Udbudsprocessen kan undertiden blive hård med flere mennesker “bevogtning” varen de byder på ur til at være imod tilbudsgivere. Når det sker, kan de mennesker, der er mest interesseret i varen komme ind i en “tavs” budkrig, ligesom i en traditionel auktion. Man vil næppe vente til en anden til at flytte før du placerer et nyt bud.

En negativ af de tavse auktioner er, at du skal se et element, du er interesseret i. Typisk vil der være et varsel, at auktionen er ved at trække til en tæt, så du har en sidste chance for at kontrollere status for dine bud og gøre en sidste bud.

En anden negativ er det vanskeligere at gøre små increment bud der virkelig tæller. Den bedste måde at skræmme andre tilbudsgivere og potentielle tilbudsgivere er simpelthen gøre et stort hop i dit budbeløb.

Tavse auktioner kan være en god måde at rejse penge, og kan være utroligt sjovt for tilbudsgiver.

Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.