Flade tage

Flade tage er en fantastisk måde at sikre en bygning mod vand. At vide præcis hvad de skal gøre med et fladt tag vil sikre du har en fungerende tagsystem, der vil vare i lang tid.

Selv om de kan se godt ud, og er meget almindelige, kræver flade tage rutinemæssig vedligeholdelse og detaljerede reparation for at effektivt forhindre vand infiltration. Hvis dette gøres korrekt, vil du være tilfreds med din fladt tag i meget lang tid.

Flade tage er ikke så glamourøse og/eller populært som dets nyere modstykker, som skifer, fliser, eller kobber tagene. Men de er lige så vigtige og kræver endnu mere opmærksomhed. For at undgå at smide penge billig tag på kortsigtede reparationer, bør du vide præcis hvordan fladt tag systemer er designet, de forskellige typer af flade tage, der er tilgængelige, og betydningen af rutinemæssig inspektion og vedligeholdelse.

Et fladt tag systemet fungerer ved at give en vandtæt membran over en bygning. Det består af et eller flere lag af hydrofobe materialer, der er placeret over en strukturel dæk med en dampspærre, der er typisk placeret mellem dækket og tag membran.

Blinkende eller tynde strimler af materiale som kobber, skærer med membranen og de andre byggeelementer til at forhindre vand infiltration. Vandet er så rettet til afløb, nedløbsrør og tagrender af den lille taghældning.

Der er fire mest almindelige typer af fladt tag systemer. Opført i rækkefølge efter stigende holdbarhed og omkostninger, de er: roll asfalt, enkelt-lags membran, flere-lags eller bebyggede, og flad-falsede metal. De kan spænder overalt fra så lavt som $2 per kvadratfod for roll asfalt eller enkelt-lags tagdækning er anvendt og eksisterende tag, til $20 per kvadratfod eller mere for nye metaltag.

Brugt siden 1890s, asfalt roll tagsten generelt består af et lag af asfalt-mættet organiske eller glasfiber base filt, som anvendes over tag følte med søm og forkølelse asfalt cement og normalt dækkes med et kornet mineralske underlag. Sømmene er typisk dækket med en tagdækning sammensatte. Det kan vare omkring 10 år.

Enkelt-lags membran tagdækning er den nyeste form for tagmateriale. Det er ofte bruges til at erstatte flere-lags tagene. 10 til 12 år garantier er typisk, men korrekt installation er afgørende og vedligeholdelse er stadig påkrævet.

Flere-lags eller bebyggede tagsten, også kendt som BUR, er lavet af overlappende ruller af mættede eller coated filt eller måtter, der er spækket med lag af bitumen og en kornet tagdækning ark, ballast eller flise fliser, der bruges til at beskytte de underliggende materialer fra vejret. BURs er designet til at vare 10 til 30 år, som afhænger af de anvendte materialer.

Ballast, eller samlet, knust sten eller vand-slidte grus er indlejret i en belægning af asfalt eller stenkulstjære. Da de ballast eller flise fliser dækker membranen, gør det inspektion og vedligeholdelse sømmene på taget vanskeligt.

Endelig fladskærms-falsede tage har været brugt siden 19 århundrede. Lavet af små stykker af metalplader loddet flush på leddene, kan det vare flere årtier afhængigt af kvaliteten af materiale, vedligeholdelse og eksponering for elementerne.

Galvaniseret metal kræver regelmæssig maleri for at undgå korrosion og split sømme skal være resoldered. Andre metal overflader, såsom kobber, kan blive udstenede og pinholed fra syre raid og normalt kræver udskiftning. I dag kobber, bly-belagt kobber og terne-belagt stål er begunstiget som langvarig flade tage.

Dette indlæg blev udgivet i General. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.